Miért az
iParking?

Az iParking előnyei

Az üzleteknek...

Az iParking szolgáltatás segítségével a vásárlók könnyedén megtalálják a keresett üzletet és a kényelmi funkcióknak köszönhetően nagyobb valószínűséggel keresik fel azt a legközelebbi bevásárlóközpontban. Az iParking mobil alkalmazása új kommunikációs platformot biztosít az üzletek és a vásárlók között, amelyen keresztül a korábbinál közvetlenebb, interaktív kapcsolat építhető ki. Ennek segítségével az üzletek olcsón és hatékonyan, célzott marketinggel tudják megszólítani a vásárlókat, rugalmasabban tudják kialakítani az akciókat.

A bevásárolóközpontnak...

Az iParking szolgáltatás által nyújtott funkciók vonzóbbá teszik a bevásárlóközpontot a vásárlók számára, ezáltal nő az üzletek forgalma és ezzel együtt mindkét fél elégedettsége. A folyamatosan gyűjtött forgalmi statisztikák alapján lehetőség van költséghatékony, rugalmas üzleti modellek megvalósítására, például hirdetőtáblák kihelyezése esetén. Az alapvető navigációs és információs funkciókon felül a bevásárlóközpont további értéknövelt, közösségi szolgáltatásokat nyújthat a vásárlók számára, például kiemelt esemény, rendezvény szervezésekor.

A parkoló üzemeltetőjének...

Az iParking bevezetésével hatékonyabbá válik a parkolóhelyek kihasználása. A vásárlók szabad parkolóhelyre navigálása nagy telítettség esetén csökkenti a parkolóházon belüli autóforgalmat és növeli az áteresztőképességet. A rendszer képes valós idejű statisztikai adatokat biztosítani a parkoló forgalmi állapotáról és kihasználtságáról, ezáltal segítve az üzemeltetési feladatokat.

Az ipari technológia

Az iParking által megvalósított rendszer legfőbb innovációja a különböző pozicionálási és szenzor technológiák együttes, komplex rendszerben történő alkalmazása. A megoldás ötvözi a felhasználók mobiltelefonján elérhető (GPS, Bluetooth) és a telepített eszközök (RFID, ultrahang, optika) által nyújtott előnyöket, hogy a lehető legpontosabb parkolóhely detekciót, valamint kül- és beltéri, autós és gyalogos navigációt biztosítson.

Az iParking telepítése és üzemeltetése

Az iParking telepíthető meglévő parkolórendszerek mellé kiegészítésként vagy akár önálló rendszerként is. Az integráció lehet kizárólag szoftveres megoldás (a parkolórendszer szervere által biztosított felülethez) vagy hardver szintű (a már kiépített parkolóhely-foglaltság érzékelőkhöz kapcsolódva). Az iParking telepítési költsége alacsonyabb a legtöbb parkolóházban alkalmazott rendszerénél, új infrastruktúra kivitelezése esetén azoknál

előnyösebb megoldást nyújthat. Az üzemeltetéshez a rendszer egy könnyen kezelhető,
webes felületet biztosít, melyen többek között lehetőség nyílik az üzletek
és parkolószintek adatainak egyszerű szerkesztésére
és a rendszer által számított statisztikai
adatok megjelenítésére
.